ZVORNIČKA POLICIJA PODNIJELA IZVJEŠTAJ ZBOG NEOVLAŠTENOG KORIŠTENJA TUĐIH PODATAKA I KRAĐE NOVCA

0

ZVORNIK – Protiv muškarca čiji su inicijali B.D. iz Zvornika podnesen je izvještaj Okružnom javnom tužilaštvu u Bijeljini zbog sumnje da je počinio krivična djela neovlašteno korištenje ličnih podataka i krađa, čime je drugo lice oštetio za 1.520 KM.

Navedeno lice je osumnjičeno da je početkom maja 2020. godine došao u posjed podataka o platnoj kartici oštećene, te zloupotrebom njenih ličnih podataka neovlašteno ušao u tuđu zaštićenu kompjutersku bazu podataka, sa namjerom da korištenjem tih podataka za sebe ili drugog pribavi korist ili da drugome nanese štetu.

Kako je saopšteno iz zvorničke Policijske uprave on je elektronskim putem, imajući te podatke, izvršio transfer novca na elektronsku platformu jedne kladionice u Zvorniku, nakon čega je dio novca koji je prebacio sa kartice podigao u poslovnici te kladionice, a dio novca je potrošio na sportska klađenja.

Osumnjičeni se tereti da je na ovaj način pričinio materijalnu štetu oštećenoj u iznosu od 1.520 KM.

Iz policije su apelovali na građane da ukoliko primijete da im nedostaje platna kartica ili da primijete neregularnosti na svom bankovnom računu, odmah obavijeste svoju banku, da bi se na vrijeme spriječilo dalje neovlašteno korištenje i svaki drugi vid mogućih zloupotreba.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име