ZVORNIČKA PRIVREDA NIJE DIREKTNO POGOĐENA SANKCIJAMA

0

ZVORNIK – Gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović ocijenio je da zvornička privredna društva nisu direktno pogođena sankcijama koje su neke zemlje uvele prema Ruskoj Federaciji zbog ratnih sukoba u Ukrajini, ali da trpe indirektne posljedice.

“Preduzeća u Zvorniku pogođena su kao i svi naši sugrađani pojedinačno i indirektno promjenom cijene enrgenata, prije svega, gasa i nafte”, rekao je Stevanović novinarima u Zvorniku.

On je naglasio da je zvornička “Toplana” za grejnu sezonu napravila minis od 450.000 KM jer nije mijenjala cijenu grijanja.

Prema njegovim riječima, na njihov najveći privredni gigant kompaniju “Alumina” odrazili su se, takođe, sve ti problemi koji se dešavaju u svijetu kroz cijenu gasa, baze i svega što je potrebno u procesu proizvodnje.

“Čak su i drvoprerađivači pogođeni, jer je drvo koje nabavljaju značajno poskupjelo, dok je za sječu šume i za dovoz trupaca potrebna nafta kojoj je cijena skočila”, kaže Stevanović.

Istakavši da za sada sve firme imaju plasmane i da funkcionišu, Stevanović je rekao da trenutno nema gomilanja zaliha, niti je nekom ugrožena proizvodnja zbog toga što nije dobio sve što je potrebno.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име