ZVORNIČKI AUTO-PREVOZNICI TRAŽE SMANJENJE CIJENA GORIVA

0

ZVORNIK – Zvornički auto-prevoznici danas su protestnom vožnjom kroz grad ukazali na probleme sa kojim se susreću u radu, posebno na visoke cijene goriva koje u posljednje vrijeme nekontrolisano rastu.

Auto-prevoznik Slavenko Parić rekao je da ovom vožnjom protestuju protiv poskupljenja goriva, dodavši da su auto-prevoznici svjesni da je na svjetskom nivou došlo do poremećaja u snabdijevanju ovom vrstom goriva, ali da ima više problema koji im otežavaju poslovanje.

“U cijenu goriva `prišili` su nam razne namete, od kojih je i 20 feninga putarine po litru goriva, te plaćanje putarine prilikom registracije, plaćanje izlaska na auto-put, kao plaćanje i kroz rezervne dijelove jer zbog loših puteva `lomimo` kamione”, naveo je Parić.

Ističući da se ovim poslom bavi oko 30 godina, Parić je ukazao da postoji još jedan problem koji je neprestano prisutan, a to je da se na graničnom prelazu po svakom kamionu koji se nakon istovara vraća prazan uzima taksa po pet KM.

On je dodao da je izračunao da ima oko pet vrsta nameta koji su, kako smatraju auto-prevoznici, nepotrebni.

“Neke probleme rješavaćemo u hodu, ali visoke cijene goriva, bojim se, auto-prevoznici neće moći izdržati na duže staze”, izjavio je Parić novinarima.

Vozač Enver Mehmedović rekao je da su auto-prevoznici izašli da ukažu na probleme “divljanja” cijena goriva i da se od vlasti traži pomoć koja bi donekle omogućila da prevoznici prežive novonastalu situaciju.

“Pomoć u smanjenju nameta na gorivo značila bi nam mnogo da nastavimo dalje poslovanje”, naveo je Mehmedović.

(Agencije/Foto: Radio Osvit)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име