ZVORNIČKI GRADSKI ŠTAB: REDOVNO PRATITI STANJE NA TERENU

0

ZVORNIK – Gradski štab za vanredne situacije Zvornika dogovorio je danas preventivne mjere uz redovno praćenje stanja na terenu zbog najavljenih obilnih padavina i mogućeg porasta vodotoka.

Gradski štab će u dogovoru sa Službom civilne zaštite uvesti dežurstva, pratiti stanje na terenu i redovno obavještavati građane u područjima koja bi mogla biti ugrožena poplavama.

Pripadnici Službe civilne zaštite obišli su riječna korita Sapne i Hoče kako bi utvrdili da li postoje neki nanosi i zapreke u koritima koji bi mogli doprineti izlivanju vode.

Uz zaključak da je trenutna situacija stabilna, Gradski štab je naložio da se sva vozila koja se nalaze na parkingu na gradskoj plaži uz obalu Drine uklone i parking zatvori dok ne prođu najavljene padavine.

Zamjenik gradonačelnika Zvornika, koji je i zamjenik komandanta Štaba za vanredne situacije, Bojan Ivanović izrazio je nadu da na području grada Zvornika neće doći do izlivanja rijeka iz korita, ali da je, za svaki slučaj, neophodno obaviti sve preventivne radnje.

Štab će zasjedati svakog jutra, a sugrađani će na vrijeme biti informisani o stanju na terenu.

Republički hidrometeorološki zavod izdao je upozorenje da se u periodu od 16. do 20. januara očekuju obilne padavine, uz jak do olujni vjetar, koje mogu izazvati porast vodotoka i pojavu klizišta.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име