ZVORNIČKIM UČENICIMA DVA SREBRNA PRIZNANJA

0

ZVORNIK – Projekti učenika i profesora zvorničkog Srednjoškolskog centra /SŠC/ “Petar Kočić” pod nazivom “Pij Kiseljak, budi jak” i “Kapi zdravlja” nagrađeni su sa dva srebrna priznanja na Sajmu turizma u Sloveniji pod sloganom “Više znanja za više turizma”.

Tema ovogodišnjeg 19. Međunarodnog takmičenja, koje je održano proteklog vikenda, bila je “Vode i ljekoviti turizam”, a Zvorničani su nastupili sa projektima”„Pij Kiseljak, budi jak” i “Kapi zdravlja”, koje su sa učenicima pripremili profesori Željko Zarić i Julijana Mlinarević.

Direktor SŠC “Petar Kočić” Biljana Pisić rekla je danas da su jako zadovoljni rezultatima ostvarenim na slovenačkom Sajmu turizma, na kome je, između ostalih, nastupila 21 škola iz Slovenije i Hrvatske.

“Jako nam je važan ovaj uspjeh koji su ostvarili naši učenici i profesori jer smo htjeli da idemo na takmičenje, ali smo zbog i dalje aktivnih pandemijskih mjera morali da nastupimo onlajn”, rekla je Pisićeva.

Pisićeva je rekla da su se ove godine srednjoškolci fokusirali na ljekovita dejstva vode kao turističkih proizvoda, u kojima su u prvi plan stavili avanture na vodi.

“Mladi su istraživali i ljekovite izvore i banje, a gledajući i sa te strane, postigli smo veliki uspjeh jer smo promovisali zvornički Kiseljak, odnosno turističke potencijale našeg grada” rekla je Pisićeva.

Ona je dodala da će učenici iz škole u Sežani krajem aprila ili početkom maja vjerovatno biti gosti zvorničkim učenicima jer su kod njih drugačije pandemijske mjere za putovanje.

Pisićeva je istakla da će učenike koji su bili dio ovih projekata biti nagrađeni izletom u Doboj.

“Nagradićemo njih i grupe učenika koji su prošle godine takođe onlajn učestvovali na Sajmu turizma u Sloveniji. Osim njih, na isti izlet će ići i učenici koji su postigli značajne rezultate na takmičenjima, vrijedne članove školskih sekcija i Savjeta učenika, te talentovane đake koji su učestvovali u oslikavanju učionice u kojoj će biti `grčki kutak`”, rekla je Pisićeva.

(Foto: Infobirač)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име