ZVORNIK: AKCIJA ZAŠTITIMO DJECU U SAOBRAĆAJU

0

ZVORNIK – Policijska uprava Zvornik počela je sa realizacijom republičke akcije koja se organizuje povodom početka nove školske godine s ciljem što sigurnijeg učešća djece školskog uzrasta u saobraćaju, saopšteno je danas iz ove uprave.

S obzirom na to da sutra počinje nova školska godina, u okviru akcije “Zaštitimo djecu u saobraćaju” pripadnici Policijske uprave Zvornik sprovešće niz preventivno-edukativnih aktivnosti koje će imati za cilj zaštitu djece školskog uzrasta koja prvi put samostalno učestvuju u saobraćaju.

S tim u vezi, policijski službenici ove uprave su realizovali prvi dio aktivnosti koji se odnosi na obilazak svih škola i upoznali se o rasporedu izvođenja nastave, vremenu malih i velikih odmora i stekli uvid kada je najveće prisustvo djece na putu od kuće do škole i u povratku.

U okviru drugog dijela aktivnosti, policijski službenici će održati predavanja u saradnji sa zvorničkom Auto-moto društvom “Semafor” o temi pravilnog ponašanja djece u saobraćaju, dok će pripadnici ovog društva najmađima dijeliti promotivni materijal.

Treći dio aktivnosti, koje se sprovode tokom septembra, odnosi se na pojačano prisustvo policijskih službenika u blizini škola koji će regulisati saobraćaj i omogućavati bezbijedan prelazak ulice za najmlađe učenike, te pojačano raditi na evidentiranju i sankcionisanju prekršaja, prvenstveno u zonama škola.

Policijska uprava Zvornik apeluje na sve učesnike u saobraćaju, a posebno na vozače da budu odgovorni u saobraćaju, da poštuju saobraćajne propise i saobraćajne znakove, te tako doprinesu zaštiti djece u saobraćaju.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име