ZVORNIK I MALI ZVORNIK ZAJEDNIČKI OBILJEŽILI DAN SRPSKOG JEDINSTVA

0

ZVORNIK – Susretom mladih na Mostu kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića i simboličnim spajanjem zastava Republike Srpske i Srbije, grad Zvornik i opština Mali Zvornik zajedno su obilježili Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave.

Predstavnik Gradske uprave Zvornik Veljo Tijanić rekao je novinarima da je srećan što zajedno sa vršnjacima iz Zvornika i Malog Zvornika obilježava ovaj praznik.

“Most kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića je nezaobilazno mjesto koje simbolizuje istoumlje i nacionalnu pripadnost naše dvije republike. Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave treba stalno da podsjeća ko smo, gdje smo i kuda idemo”, naglasio je Tijanić.

On je rekao da 15. septembar nije slučajno izabran za datum obilježavanja, jer je to dan koji podsjeća na početak proboja Solunskog fronta i dan u koji je stao sav bol srpskog naroda, ali i pobjede i uspjesi.

Tijanić je istakao da mladi moraju da sačuvaju zavjet koji su im ostavili preci i da se sjećaju slobodarskih predaka koji su stvarali srpski prostor i identitet svom narodu.

“Želja nam je da nastavimo da obilježavamo ovaj praznik baš na Mostu kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića jer je on simbol našeg jedinstva i slobode”, rekao je Tijanić.

Predstavnik mladih Malog Zvornika Aleksandar Andrić naveo je da se ovaj praznik obilježava od 2020. godine s ciljem jačanja jedinstva srpskog naroda u Srbiji i Republici Srpskoj, kao i jačanja kulta nacionalne zastave.

“Nema veće vrijednosti za jedan narod od njegovog zajedništva, sloge i slobode”, rekao je Andrić, koji je i odbornik u Skupštini opštine Mali Zvornik.

Andrić je naglasio da ovaj praznik treba da se njeguje, voli, obilježava i slavi, ne da bi to nekoga vrijeđalo, nego radi držanja do svojih nacionalnih praznika, poštujući drugo i drugačije.

Novum
Novum
Novum
Novum

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име