Zvornik: Odjeljenje za oftalmologiju dobilo tri savremena aparata

0

ZVORNIK, 18. januara – Odjeljenje za oftalmologiju Bolnice Zvornik dobilo je tri savremena aparata koji će omogućiti da pacijenti iz regije Birač dobiju nove kompletnije zdravstvene usluge zbog čega neće morati da idu na liječenje u druge ustanove, saopšteno je iz Bolnice.

Riječ je aparatima – optička koherentna tomografija, “jag” (YAG) laser i operacioni mikroskop.

Optička koherentna tomografija pruža napredne dijagnostičke mogućnosti, visokokvalitetne slike, detaljan prikaz očnih struktura i olakšano snimanje kod pacijenata s određenim očnim stanjima. Koristan je alat za oftalmologe u dijagnostici, praćenju i liječenju različitih očnih bolesti i poremećaja.

“Jag” laser – kapsulotomija je laserska intervencija koja se izvodi na prednjem segmentu oka kod pacijenta kod kojih je operativno odstranjena katarakta, a može se koristiti u terapiji i prevenciji glaukoma.

Najsavremeniji operacioni mikroskop omogućiće uvođenje novih operativnih zahvata u okviru djelatnosti oftalmologije, dok ljekarima pruža najbolju vidljivost i tačnost tokom minimalno invazivnih operacija.

Zaposleni na Odjeljenju za oftalmologiju, na čelu sa načelnikom Veselinom Sandićem, specijalistom oftalmologije, zahvalni su rukovodstvu ustanove za nabavku aparata čime se znatno podiže usluga za sve osiguranike birčanske regije.

Detaljnu obuku za rad medicinskog osoblja izvršiće Aleksandar Gaković, specijalista oftalmologije i Dejan Rašić, specijalista oftalmologije Klinike za očne bolesti Kliničkog centra Srbije u Beogradu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име