ZVORNIK: PODSTICAJNA SREDSTVA ZA SAMOZAPOŠLJAVANJE DOBILO 19 LICA

0

ZVORNIK – Gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović potpisao je danas ugovore sa 19 lica kojima su odobrena sredstva iz gradskog budžeta po javnom pozivu za dodjelu sredstava za samozapošljavanje u ovoj godini i pojedinačnom iznosu od po 5.000 KM.

Nakon potpisivanja ovih ugovora, načelnik Odjeljenja za privredu, poljoprivredu i društvene djelatnosti grada Zvornika Darko Stefanović rekao je novinarima da su dodijeljena sredstva podsticajna i bespovratna.

“Jedan od uslova za dobijanje ovih sredstava bio je da se lice nalazi na birou za zapošljavanje i da ranije nije imalo registrovan privatni biznis”, rekao je Stefanović i dodao da je grad Zvornik u ovoj godini izdvojio 100.000 KM za subvenciju samozapošljavanja nezaposlenih lica.

Ističući da Gradska uprava ovim vidom podsticajne pomoći želi osnažiti ljude da pokrenu vlastiti posao, ostvare prihod i da razvijaju biznis, Stefanović je rekao da Gradska uprava, osim finansijske podrške, ovim licima pruža i stručnu pomoć ukoliko naiđu na neke prepreke u poslovanju.

Irina Tomić iz Zvornika, koja je dobila podsticajna sredstva, rekla je da otvara cvjećarsku radnju u nadi da će biti dovoljno posla, dok je Slavko Ostojić dodao da otvara automehaničarsku radnju, zahvalivši Gradskoj upravi za podršku u pokretanju biznisa.

Novum
Novum
Novum
Novum

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име