Zvornik: Saradnjom ZEV i Gradske uprave do rekonstrukcije zgrade iz 60-ih godina

0

ZVORNIK – Stambena zgrada, starijim Zvorničanima poznata kao Samoizbor, koja se nalazi preko puta fontane uskoro će dobiti novi izgled. Počela je sanacija ovog objekta,  koji datira iz šezdesetih godina,  u partnerstvu Zajednice etažnih vlasnika i Gradske uprave.

Prema riječima predsjednika Upravnog odbora ZEV S-38 Aleksandra Vračevića, prije četiri godine pokrenuta je akcija prikupljanja sredstava za obnovu fasade i rekonstrukciju krova ove zgrade.

On je dodao da stambena zgrada ima 42 stana, a u suterenu  nekoliko poslovnih prostora. Pošto je njena dužina skoro 50, a prosječna visina 18 metara odlučeno je da se sanacija radi u etapama, kako bi se što manje zauzimala javna površina i zatvarao prilaz lokalima. Za ove poslove dodaje  Vračević dobili su dozvole od Gradske uprave i plaćen je zakup javnih površina.

Vraćević pojašnjava da je ZEV S-38 na nekoliko načina prikupljala sredstva za sanaciju zgrade. Prvi dio je prikupila štedeći, drugi dio je finansijska pomoć od strane vlasnika lokala u suterenu, a treći dio je kreditno zaduženje čime je prikupljeno oko 28 hiljada KM. On pojašnjava da  je ZEV pokušala da dobije kredit od banaka za ovaj veliki posao, ali nisu dobili  povoljne bankarske uslove.  Zbog toga je odlučeno  da jedan od članova Upravnog odbora podigne kredit na svoje ime, a zajednica etažnih vlasnika je uradila odluku o tome i sačinila je ugovor, po kojem će se kreditna sredstva mjesečno refundirati na  njegov račun.

Pošto je riječ o velikom objektu, ostali dio sredstava za cjelokupnu planiranu sanaciju biće obezbjeđen od strane Gradske uprave .

Prema riječima zamjenika gradonačelnika Zvornika Bojana Ivanovića, realizacija ovag projekta dogovorena je prije par godina. “Prema našem pravilniku za pomoć Zajednicama etažnih vlasnika, Gradska uprava može učestvovati u sanacijama sa polovinom potrebnih sredstava.  Ovaj projekat će prema procjenima biti vrijedan od 60 do 70 hiljada KM, rekao je Ivanović”. On je najavio da će uskoro sredstva biti prebačena na račun ove zajednice etažnih vlasnika i da će zgrada Samoizbor uskoro  dobiti  potpuno novi izgled i ukrasiti ovaj dio grada .

(Radio Osvit)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име