“Zvornik stan”: Iznosi oktobarskih računa zavisiće od količine utrošenog gasa

0

ZVORNIK – Zbog niskih temperatura vazduha grejna sezona u Zvorniku je počela ranije,  osmog umjesto 15.oktobra kada zvanično kalendarski počinje.

“Kako će se to odraziti na račune korisnicima, zavisiće od količine potrošenog gasa. Mi nikakve druge troškove nećemo uračunavati i nadam se da to neće dodatno opteretiti naše korisnike”, rekao je direktor preduzeća “Zvornik stan” Miodrag Jevtić, prenosi Radio Osvit.

Cijena grijanja za građane je 2.70 KM, dok poslovni subjekti plaćaju cijenu od 5.40 KM.

Jevtić ističe da do 31. decembra “Zvornik stan” ima potpisan ugovor sa dobavljačem  kojim se cijena gasa neće menjati, tako da će cijene za isporuku toplotne energije do tada i u Zvorniku ostati na istom nivou.

Od početka nove godine cijene će zavisiti od situacije na globalnom novou, pa će to uticati i na preduzeće Gas – Res koji isporučuje gas Zvornik stanu, kaže Jevtić i izražava nadu da neće biti drastičnih poskupljenja.

Naplata potraživanje je dugogodišnji problem Zvornik stana.  Dugovanja  se iz godine u godinu povećavaju iako su korisnicima omogućeni razni vidovi odloženog plaćanja – reprograma, kaže Jevtić koji je apelovao na korisnike da izmire svoja dugovanja.

On je dodao da akumulirana  dugovanja , odnosno dugovanja  iz prethodnih nekoliko godina  iznose oko milion i 500 KM.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име