AKCIJA “ODNOS VOZAČ – PJEŠAK” NA PODRUČJU REGIJE BIRAČ

0

ZVORNIK – Na području Policijske uprave Zvornik policija će danas i sutra kontrolisati saobraćaj sa akcentom na “odnos vozač – pješak” i pješake učesnike u saobraćaju, saopšteno je iz ove uprave.

Cilj akcije jeste povećanje bezbjednosti pješaka kao učesnika u saobraćaju, ali i podsjećanje da se poštovanjem saobraćajnih propisa i većeg opreza prilikom kretanja u saobraćaju u najvećoj mjeri doprinosi vlastitoj bezbjednosti.

U saobraćajnim nezgodama koje su se dogodile u proteklih 10 mjeseci na području Policijske uprave Zvornik, jedan pješak je smrtno stradao, dok su četiri teže, a devet lakše povrijeđeno.

Policijska uprava Zvornik apeluje da se pješaci kreću po površinama namijenjenim za pješake, da noću i u uslovima smanjene vidljivosti koriste svjetloodbojne prsluke, te da ne koriste tamnu odjeću, kako bi prije svega zaštitili vlastiti život.

Apel je upućen i vozačima da se pridržavaju odredbi Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima kako bi vlastitu i sigurnost drugih građana podigli na što veći nivo.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име